احتمالا تا به الان واژه های کریر و فورواردر را به گوشتان خورده باشد. ولی درباره آن ها آشنایی ندارید. ما در این مقاله قصد داریم به موضوع فورواردر بپردازیم و درباره آن توضیحاتی ارائه دهیم. برای آشنایی با اینکه Forwarder چیست و هر آنچه که باید درباره آن بدانید، در این مقاله با ما همراه باشید. شرکت حمل و نقل بین المللی کالابر هر مطلب و اصطلاحی که در زمینه حمل و نقل کاربرد دارد، در قسمت وبلاگ خود آورده است.
تعریف فورواردر
واژه فورواردر که در زبان لاتین به صورت Forwarder نوشته میشود، به معنای حمل کردن، فرستادن، پیش بردن و کمک کردن است. واژه فورواردر در شکل فاعلی به معنای حامل یا فرستنده کالاهاست. Forwarder در حمل و نقل به معنای یک شخص و یک فعالیت ویژه است، که در روند چگونگی حمل و نقل کالا از مبدا به مقصد را طراحی و برنامه ریزی مینماید. در حمل و نقل و در متن های تخصصی آن به شخص فورواردر، Forwarding Agent گفته میشود. واژه Forwarding Agent در حمل و نقل، به معنای متصدی حمل و نقل یا صادرکننده است.
نکته قابل توجهی درباره فورواردر وجود دارد، آن است که شرکت و یا فرد حامل، وظیفه حمل و نقل فیزیکی کالا را برعهده ندارد بلکه فقط نحوه و فرایند جابجایی کالاها را از مبدا تا مقصد طراحی و برنامه ریزی مینماید.
فورواردر کیست؟
یکی از وظایف Forwarder ها یا متصدیان حمل و جابجایی کالاها، پاسخگویی به همه سوالات و مشکلات فرستنده یا مالک بار، در زمینه حمل و نقل و جابجایی محموله های آن میباشد. در واقع فورواردری یعنی مشاوره به صاحبان بار.
فورواردر ها در زمینه حمل و جابجایی محموله ها، تجربیات زیادی دارند، بنابراین باید برای جابجایی محموله ها و کالاها بهترین شیوه را انتخاب کنند تا محموله ها و کالاهای ارسالی صحیح و سالم به مقصد برسند.
وظایف فورواردری شرکت حمل و نقل بین المللی کالابر
همانطور که در قسمت های فوق صحبت کردیم، متوجه شدیم که فورواردر ها هم دارای برخی وظایف هستند. ما در این قسمت به وظایف فورواردری شرکت حمل و نقل بین المللی کالابر میپردازیم.
- صدور پروفرمای حمل
- انعقاد قرارداد حمل با صاحب کالا
- صدور بارنامه
- جمع آوری (برحسب درخواست صاحب کالا و قرارداد حمل)
- انبارداری بار (برحسب درخواست صاحب کالا و قرارداد حمل)
- بسته بندی بار (برحسب درخواست صاحب کالا و قرارداد حمل)
- بیمه باربری (برحسب درخواست صاحب کالا و قرارداد حمل)
- انجام تشریفات گمرکی در مبدا و بر حسب کار
- انعقاد قرارداد با موسسات مختلف حمل کننده و اخذ راهنامه با بارنامه هوایی، زمینی، دریایی.
- کسب اطلاعات لازم از جریان حمل و ارائه اطلاعات کسب شده به صاحب کالاف برحسب قرارداد منعقده بین صاحب کالا و شرکت حمل و نقل
- تحویل کالا به گمرک مقصد (ایران) در حمل و نقل زمینی و امضاء صورت مجالس کسر و اضافه تخلیه.
- اخذ صورت مجالس کسر و اضافه و آسیب دیدگی کالا، دست خوردگی کالا و ترخیصیه از نماینده خط حمل دریایی و هوایی و انجام سایر وظایف در ارتباط با سایر مسئولیت ها.
- انجام تسویه حساب با طرف های زیربط.
- اعلام ورود کالا به صاحب کالا.
انواع فورواردر در حمل و نقل
- شرکت فورواردر ریلی
- شرکت فورواردر هوایی
- شرکت فورواردر کشتی رانی (دریایی)
- شرکت فورواردر حمل و نقل جاده ای