کارت بازرگانی
شاید واژه کارت بازرگانی به گوشتان خورده باشد ولی با آن آشنایی نداشته باشید و کنجکاو شده باشید که بدانید کارت بازرگانی چیست؟ چه کاربردی دارد؟ ما در این مقاله به هر آنچه که باید درباره کارت بازرگانی بدانید، صحبت خواهیم کرد. برای آشنایی بیشتر با کارت بازرگانی با ما همراه باشید.
کارت بازرگانی چیست؟ کارت بازرگانی کارتی است که در صورت اخذ آن، شما میتوانید به واردات، صادرات و تجارت کالاهای مختلفی بپردازید. پس با این وجود تنها افرادی که دارای کارت بازرگانی هستند، میتوانند تجارت برون مرزی انجام دهند.
کارت بازرگانی نوعی مجوز است که افراد با داشتن آن، میتوانند تجارت خارجی انجام دهند. این کارت برای اشخاص حقیقی و اشخاص حقوقی صادر میگردد.
کارت بازرگانی از طریق معادن، صنایع، اتاق بازرگانی و کشاورزی صادر میشود. پس از صدور کارت بازرگانی، باید توسط برخی سازمان ها مثل سازمان های صنعت، معدن و تجارت یا همان سامانه جامع تجارت تائید گردد تا بتوان با استفاده کارت بازرگانی تجارت برون مرزی انجام داد.
صدور کارت ملی تنها برای اتباع ایرانی میباشد. افرادی که فاقد تابعیت ایرانی هستند، میتوانند به عنوان شخص حقوقی (نه شخص حقیقی) کارت بازرگانی دریافت کنند. مدت زمان انقضا و اعتبار کارت بازرگانی، با توجه به درخواست متقاضیان از 1 سال الی 5 سال است که در صورتی معتبر خواهد بود که کارت توسط وزارت بازرگانی تائید گردد.
انواع کارت بازرگانی
- شرکتهای تعاونی
- کارت بازرگانی تجاری
- کارت بازرگانی موردی
- کارت بازرگانی خدماتی
- کارت بازرگانی اشخاص حقیقی
- کارت بازرگانی اشخاص حقوقی
- کارت بازرگانی تولیدی و صنعتی
شرایط صدور کارت بازرگانی
برای اخذ کارت بازرگانی همانند هر سند و مدرک دیگری، داشتن برخی مدارک الزامی است. ما در این قسمت به شرایط و مدارک موردنیاز برای صدور کارت بازرگانی میپردازیم.
- داشتن حساب بانکی معتبر
- عدم سوئ سابقه ورشکستگی
- دارا بودن برگ معافیت از خدمت و یا پایان خدمت
- در صورتی که فرد شخص حقیقی باشد و تابعیت ایرانی داشته باشد.
حداقل مدرک تحصیلی مورد نیاز برای اخذ کارت بازرگانی
افراد برای دریافت کارت بازرگانی باید حداقل مدرک دیپلم متوسطه را داشته باشند. در صورتی که افراد فاقد مدرک تحصیلی باشند، میتوانند با ارائه 3 سال سابقه فعالیت در زمینه تجاری، کارت بازرگانی اخذ نمایند.
مدارک مورد نیاز برای تمدید کارت بازرگانی
- گرفتن تائیدیه تحصیلی به صورت آنلاین
- اسکن و آپلود عکس پرسنلی با حجم و کیفیت مورد پذیرش و خوب
- ارائه اصل کارت بازرگانی، یعنی همان کارتی که تاریخ انقضاء آن تمام شده است.
- در صورتی که تحصیلات تان زیر دیپلم باشد و فاقد مدرک دیپلم باشید، میتوانید از تبصره 3 سال سابقه فعالیت تجاری، استفاده کنید.
کاربرد اخذ کارت بازرگانی
- ارایه اظهارنامه ثبتی
- ارتباط با تجار خارجی
- واردات از مناطق آزاد
- عضویت در اتاق بازرگانی
- نداشتن محکومیت کیفری
- ثبت سفارش و ترخیص کالا
- ارایه مدرک تحصیلی دانشگاهی
- صادرات کلیه کالاهای مجاز بازرگانی
- مبادرت به حق العمل کاری در گمرک
- مبادله اطلاعات تجاری در سطح جهان
- صدور ویزای تجاری، صدور گواهی مبدا
- داشتن مجوز تولید از یک وزارت خانه تویدی
- داشتن محل کارقانونی و متناسب با فعالیت
- مبادرت به امر صادرات و واردات کالا بصورت تجاری
- شرکت در نمایشگاه های ملی و بین المللی داخلی و خارجی
- داشتن سه سال سابقه در زمینه ی فعالیتهای تجاری یا تولیدی که توسط دو نفر از دارندگان کارت بازرگانی تأیید شده باشد.
مزایای کارت بازرگانی
- امکان ثبت برند به زبان لاتین
- اجازه وارد کردن کالا از منطقه آزاد
- امکان افزایش پرستیژ و اعتبار تجاری
- اجازه شرکت در نمایشگاه های تجاری
- اجازه وارد کردن کالا از کشورهای خارجی
- اجازه صادر کردن کالا به کشورهای خارجی
- توانایی برقراری ارتباطات گسترده با تجار داخلی و خارجی
- آسان شدن در دریافت ویزا برای شرکت در رویداد های تجاری
- امکان عضو شدن در اتاق بازرگانی و به دنبال آن، بهره بردن از مزایای آن
معایب کارت بازرگانی
کارت بازرگانی همانند هر چیز دیگری دارای مزایا و معایبی میباشد. ما در قسمت فوق به مزایای کارت بازرگانی اشاره کردیم و در این قسمت میخواهیم به معایب کارت بازرگانی اشاره کنیم.
افرادی که کارت بازرگانی دارند میتوانند علاوه بر اینکه از مزایای آن بهره مند شوند، باید معایب آن را نیز در نظر بگیرند. معایب کارت بازرگانی، پرداخت مالیات ارزش افزود و مالیات بر واردات کالا میباشد. لازم به ذکر است که در صورتی که افراد از کارت بازرگانی به صورت درست استفاده نکنند، میتواند برای آنها دردسر ساز باشد.
جمع بندی
ما در این مقاله درباره مفهوم کارت بازرگانی چیست برایتان توضیحاتی آوردیم. کارت بازرگانی یکی از مدارک مورد نیاز برای تجارت برون مرزی و بین المللی است که در بیشتر کشورها کاربرد دارد. همچنین درباره مزایا و معایب کارت بازرگانی، شرایط صدور کارت بازرگانی و… را صحبت کردیم. جهت مشاهده سایر مقالات در حوزه حمل و نقل کلیک کنید.
همچنین در شرکت حمل و نقل کالابر خدماتی مثل استعلام قیمت زمینی، استعلام قیمت هوایی، استعلام قیمت ریلی، استعلام قیمت دریایی، فعالیت کریری و… ارائه میشود. برای کسب اطلاعات بیشتر و استفاده از این خدمات می توانید به www.kalabar.net مراجعه کنید.
No comment