ترانشیپ چیست؟

ترانشیپ چیست

ترانشیپ چیست؟

امروزه حمل و نقل و به طور کلی تجارت، تحت تاثیر عوامل زیادی قرار دارد. برخی اوقات ممکن است بنابه دلایلی مثل وجود تحریم ها و یا کاهش هزینه های نقل و انتقال، در واردات و صادرات کالاها به صورت مستقیم از کشور مبدا به کشور مقصد فرستاده نشوند، به همین دلیل تاجران، برای فرستادن کالاهای خود، ابتدا کالاها را به یک کشور واسطه می‌فرستند و سپس از آنجا با تغییر وسیله حمل و نقل، کالای خود را به کشور مقصد می‌فرستند. به این روند و روش حمل و انتقال کالاها، ترانشیپ (Transshipment) گفته می‌شود، و همچنین ترانشیپ زیر مجموعه ای از ترانزیت می‌باشد.

از دلایل دیگر انجام ترانشیپ، ادغام محموله های کوچکتر به یک محموله بزرگتر و یا تقسیم محموله های بزرگتر به محموله های کوچکتر. همچنین تغییر وسیله حمل و نقل در طول سفر است برای نمونه بارها را از کشتی تخلیه کرده و بار هواپبما می‌شوند.

تعریف Transshipment

تفاوت ترانشیپ و ترانزیت

امروزه در حمل و نقل، کلمات “ترانزیت” و “ترانشیپ” معمولا بجای یکدیگر کاربرده می‌شوند، اما تعریف های قانونی آن دو، می‌تواند با توجه به هدف و در حوزه های قضایی متفاوت باشند.

ترانزیت در اصطلاح، به معنای حمل و نقل کالا از طریق قلمرو است که کالا در وسیله اصلی حمل و نقل باقی می‌ماند برای نمونه کشتی، هواپیما یا قطار . ترانشیپ (که به آن “ترانسشیپ” نیز می‌گویند) در اصطلاح به معنای حمل و نقل کالا از طریق قلمرویی است که کالا در آنجا از وسیله اصلی حمل و نقل تخلیه و در وسیله حمل و نقل دیگری بارگیری می‌گردد.

برخی محموله ها که از طریق این دو روش حمل می‌شوند، برای آسانتر شدن تجارت، معمولا تحت مقررات نظارتی و گزارش‌دهی کمتری قرار دارند؛ چرا که کالاهایی که از روش ترانزیت استفاده می‌کنند، در معرض خطرت امنیتی، ایمنی و مالیاتی برای کشوری که از آن عبور می‌کنند، هستند.

تفاوت ترانشیپ و ترانزیت

برای جلوگیری از قاچاق و ایجاد کنترل‌های گمرگی سختگیرانه ‌تر (به عنوان مثال کنترل صادرات)، بسیاری از اختیارات قانونی ایجاب می‌کند که برای دسته بندی محموله‌ها بر حسب Transshipment یا Transit، مقصد یا گیرنده آنها هنگام ورود به قلمرو، باید همان مقصد یا گیرنده هنگام خروج از قلمرو باشد.

بارنامه ترانسشیپ یا Transshipment Bill of Lading

نوع ترانشیپ از نظر شرایط بسیار مشابه با بارنامه مستقیم است. در ترانشیپ محموله ها فقط از راه مسیر دریا و توسط یک کشتی به کشتی دیگر انتقال می‌یابد. زمان انتقال کالا، بارنامه توسط مالک کشتی و یا نماینده وی، که کالا را انتقال می‌دهد، صادر می‌گردد. اینگونه بارنامه را بارنامه ترانشیپ یا Transshipment Bill of Lading می‌گویند.

معایب Transshipment چیست؟

Transshipment (ترانشیپ) زمان بیشتری می‌برد. معمولا برای صرفه جویی در هزینه های حمل ونقل، از ترانشیپ استفاده می‌گردد، اما این روش در نهایت منجر به افزایش زمان حمل و نقل می‌شود. احتمال آسیب‌ دیدن یا ازدست‌ دادن کانتینر و محموله نیز به دلیل بارگیری و تخلیه کانتینر در مرکز حمل ‌و نقل بیشتر است.

دلایل استفاده از Transshipmentردیابی ترانشیپ

در هنگام استفاده از روش ترانزیتی بار، بهترین راه پیگیری بار، استفاده از ویژگی ردیابی آنلاین مسیر حمل و نقل است. برای ردیابی آنلاین بارتان، کافی است به وب سایت شرکت حمل و نقلی که مسئول حمل بارتان است مراجعه کنید و سپس شماره بارنامه خود را وارد کنید و اطلاعات مربوط به زمان حرکت و ورود کشتی را بدست آورید. همچنین می‌توانید کشتی دیگری را که محموله برای مقصد نهایی با آن حمل می‌شود را همراه با جزئیات تاریخ عزیمت و ورود مشاهده کنید.

ترانشیپ بین المللی

در مناطق گمرکی، ترانشیپ بی المللی زیادی انجام می‌گیرد، بنابراین از عوارض گمرکی و بررسی ها جلوگیری می‌شود. در غیر اینصورت موجب تاخیر حمل و نقل کارآمد می‌شود. در سال های اخیر شاخص ترانشیب جهانی به 28 الی 30 درصد رسیده است. با توجه به توسعه کانال‌ها و بنادر بویژه در مناطقی که اقتصاد رو به رشد دارند، احتمال رسیدن این شاخص به 35% نیز پیش‌بینی گردیده است.

ترانشیپ بین المللیجمع بندی

ما در این مقاله درباره ” ترانشیپ چیست ؟ ” برایتان توضیحاتی آوردیم. ترانشیپ، یک روش نقل و انتقال کالا است که در آن کالاها مستقیم از کشور مبدا به کشور مقصد ارسال نمیشوند و توسط یک کشور واسطه ارسال میشوند. همچنین درباره تفاوت ترانزیت و ترانشیپ، بانامه ترانشیپ، ترانشیپ چیست و… را صحبت کردیم. جهت مشاهده سایر مقالات در حوزه حمل و نقل کلیک کنید.

همچنین در شرکت حمل و نقل کالابر خدماتی مثل استعلام قیمت زمینی، استعلام قیمت هوایی، استعلام قیمت ریلی، استعلام قیمت دریایی، فعالیت کریری و… ارائه می‌شود. برای کسب اطلاعات بیشتر و استفاده از این خدمات می توانید به www.kalabar.net مراجعه کنید.

 

No comment

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *