اینکوترمز چیست
اینکوترمز به مسائل مرتبط با حمل و نقل کالا از فروشنده به خریدار پاسخ میدهد. این کلمه در زبان لاتین به صورت Incoterms نوشته میشود و به صورت عامیانه و محاوره ای در ایران به آن اینکوترم میگویند. کلمه اینکوترمز ترکیبی از سه کلمه انگلیسی «International Commercial Terms» به معنی اصطلاحات بین المللی بازرگانی میباشد.
Incoterms به مسائلی نظیر ترخیص کالا، حمل کالا، واردات و صادرات کالا، آشنایی با مسئول پرداخت هزینه ها و اینکه ریسک جابجایی و انتقال کالا در مراحل واردات بر عهده چه کسی است، میپردازد. تهیه و تدوین اینکوترمز توسط اتاق بازرگانی بین المللی «International Chamber Of Commerce» انجام گرفته است.
تاریخچه اینکوترمز
اینکوترمز برای اولین بار در سال 1936 میلادی از سوی اتاق بازرگانی بین المللی International Chamber Of Commerce یا همان ICC انتشار یافت. در سال 1936 میلادی، این قوانین با نام Incoterms 1936 شناخته شد.
از آن زمان تا زمان حال، Incoterms به یک استاندارد قراردادی قابل قبول، در سرتاسر دنیا تبدیل شده است. قوانین اینکوترمز در هر دوره از زمان، رفع اشکال و بروزرسانی میشوند تا بتواند کاملا جهان شمول شود. Incoterms تاکنون در سال های 1953، 1967، 1976، 1980، 2000، 2010 و 2020 آپدیت و اصلاح گردیده است.
قوانین اینکوترمز
- تعیین هزینه های هر دو طرف قرارداد
- تعیین حدود و اندازه مسئولیت طرفین
- معین کردن ریسک های احتمالی تجاری بین فروشنده و خریدار
- پیشگیری از بروز هرگونه اختلاف ناشی از تفسیر غلط اصطلاحات موجود در قراردادهای تجاری
ترمهای اینکوترمز
ترم های اینکوترمز در 4 دسته ی اصلی طبقه بندی میشوند:
- گروه E یا نام دیگر آن که EXW میباشد.
- گروه F که شامل FCA – FAS – FOB میشود.
- گروه C که شامل CFR– CIF – CPT – CIP میشود.
- گروه D که شامل DAF – DES – DEQ – DDU – DDP میشود.
اینکوترمز در چه رشته هایی از بازرگانی وارد شده است؟
- واردات
- صادرات
- حمل کالا
- ترخیص کالا
- تعیین مسئولیت پرداخت
- تعیین ریسک حمل و نقل کالا در همه مراحل انتقال کالا از سوی فروشنده به خریدار
مفاهیم کلی مهم در اینکوترمز
- Arrival (ورود): در این موقعیت هزینه های حمل پرداخت میگردد.
- To clear for export: گرفتن گواهی ترخیص صادراتی بار و دریافت جواز صادرات
- Freight Forwarder: به شرکتی که در باربری شرکت میکند و یا قرارداد باربری میبندد، Freight Forwarder گفته میشود.
- Free: در این موقعیت، شخص فروشنده تعهد مینماید که کالاها را به آن مکان مدنظر برساند تا مورد حمل و نقل واقع شوند.
- Delivery (تحویل): موقعیتی در معامله است که در آن ریسک آسیب یا از بین رفتن کالاها از فروشنده به خریدار انتقال داده میشود.
- Terminal (پایانه): ترمینال یا پایانه به مکان های سرپوشیده و یا غیر سرپوشیده نظیر گاراژ کانتینر ها، انبار، پارکینگ و غیره گفته میشود.
- Carrier (کریر): کریر در حمل و نقل به کسی گفته میشود که در قرارداد حمل و نقل، وظیفه حمل همه کالاها را با هرنوع وسیله نقلیه ای بر عهده میگیرد.
جمع بندی
ما در این مقاله درباره مفهوم اینکوترمز چیست برایتان توضیحاتی آوردیم. اینکوترمز به مسائل مرتبط با حملونقل کالا از فروشنده به خریدار پاسخ میدهد. همچنین درباره تاریخچه اینکوترمز، ترم های اینکوترمز و… را صحبت کردیم. جهت مشاهده سایر مقالات در حوزه حمل و نقل کلیک کنید.
همچنین در شرکت حمل و نقل کالابر خدماتی مثل استعلام قیمت زمینی، استعلام قیمت هوایی، استعلام قیمت ریلی، استعلام قیمت دریایی، فعالیت کریری و… ارائه میشود. برای کسب اطلاعات بیشتر و استفاده از این خدمات می توانید به www.kalabar.net مراجعه کنید.
No comment